|
|
|
... )
Cukkini ropogós .
Végy tetszés szerint cukkinit . ( én 5 kicsit)
Hámozd meg és reszeld le. Pici sóval hintsd meg és hagyd állni .
A le... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben addig pároljuk, hogy a közepük rózsaszínű maradjon. Ezután elkészítjük a mártást. A húsléhez adjuk a tejszínt, fűszerezzük és kiforraljuk. Hozzáadjuk ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi v... |
|
|
|
|
|
|
|
Ma eljön hozzánk a nagybátyám és a nagypapám. Azért jönnek, mert a nagybátyámnak volt nemrég a szülinapja. A nagynéném meg a nagymamám meg elmentem Egyiptomba. Max. ha hazajönnek nem lesz meg a fél karjuk, mert lebombázták őket, miközben a Nílusban uszkáltak.... Az apu (a vendégeknek köszönhetően) 3 féle húst csinált! Volt rízs meg krumpli! Sőt! Még csinált borsót is! Persze a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. Az uborkát, sonkát... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta... |
|
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, majoránnát, zsemlemorzsát, sót, borsot, aztán lefedjük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a babot 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagymát fel... |
|
|
|
|
|
|
|
A legnehezebb döntést már tavasszal meghozta a család, de hogy ez miként fog beválni a gyakorlatban, azt csak az idő mutatja meg. A tanító néni eddig még nagyon kedves volt, az osztálytársak között több is akad, aki az óvodából ismerős, ám kétség mégis marad bőven: vajon jó osztályba került, lesznek barátai, lépést tud tartani a társaival, kitűnő lesz vagy éppen csak eléri a közepe... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy hozzá
4 tojássárgáját,
1 gerezd fokhagymát,
3 dkg lisztet,
4 dkg vajat,
2 evőkanál borecetet,
borsot,
sót.
A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy hozzá
egy nagyobb krumplit,
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.
A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, las... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is... |
|
|
|
|
|
|
|
... krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.
Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi
tejet, hogy ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Végy
20 dkg megtisztított gombát,
4 dkg zsírt,
2 dkg vajat,
5 dkg lisztet,
3 dkg hagymát,
2 dl tejfölt,
1 húsleveskockát,
sót,
borsot,
petrezselymet.
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben.
A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a
vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön p... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval felforraljuk, kihűtjük, majd a cseresznyére öntjük. 48 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ecetet ismét felforraljuk, újra... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
550 g kicsontozott csirkemell, 400 g paradicsom, 350 g karfiol, 220 g hosszú szemű fehér rizs, 120 g mélyhűtött zöldborsó, 80 g enyhe curry (az őrölt curryt megpirítjuk és olajjal keverjük, íze így sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáska... |
|
|
|
|
|
|
|
... részre vágjuk, mert így könnyebb felvágni, mint főtt állapotban. Hideg vízben feltesz-szük főni és miután felforrt, leszedjük a habját. Megsózzuk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, az egész borsot, gyömbért, és paradicsomot. Amidőn a tyúk puhulni kezd, a felsorolt vegyes zöldséget vékony metéltre vágva hozzáadjuk, a gombát szintén felvágjuk metéltre. A zöldborsót, ha friss borsó ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsöm-le.
15 deka májat drótszitán áttörünk az áztatott, kicsavart zsömlével. Egy kis reszelt vöröshagymát 2 deka vajon megpirítunk. belekeverjük a májat, finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, borsot, végül 1 egész tojást és 5 deka lisztet adunk hozzá, majd ismét összekeverjük. Ezután kis gombócokat vagy galuskákat szaggatunk belőle. A gombócokat vizes kézzel készítjük el. Cs... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi paradicsompüré, 2 deci vörösbor, só.
Az apróra vágott sertéscsontot, a megtisztított és szeletekre vágott vegyes zöldséget, a hagymát, a fok-hagymát, a babérlevelet, az egész borsot sütőben jó barnára lepirítjuk, majd bő, és jó erős csontlével fel-engedjük. Megsózzuk és feltesszük főni. Ezután a zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barn... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a következőképpen töltjük meg:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban világos zsömleszínűre pirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, az áztatott és kicsavart zsömlét, a tojásokat, a borsot, majoránnát és a sót.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tökkarikákat, amelyek alá 1 deci vizet öntünk, sütőbe tesszük, lefedjük, és készre sütjük.
Levének felhasználásával tejfölös... |
|
|
|
|
|
|
|
... fejből kivágjuk az orrcsontot és eldobjuk.
Ezután a kocsonyahúst bőséges hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfőtt, megsózzuk, és habját szűrőkanállal leszedjük. Beletesszük az egész borsot, az egész fej meg-mosott vöröshagymát héjastól, és nem szorosan lefedjük, majd takaréklángon lassú, gyöngyöző forrással puhára főzzük. Ha már puhulóban van, beletesszük a finomra zúzot... |
|
|
|
|
|